Изведена представа “Марушка Регодина”


КОТОР ВАРОШ, 16. АПРИЛА – У оквиру обиљежавања 24. априла – Дана општине Котор Варош синоћ су глумци домаћег Аматерског драмског позоришта “Јован Стерија Поповић” извели представу “Марушка Регодина”.

Maruska 1

Аутор сценарија и режисер Велида Поповић рекла је Срни да је припремала ову представу након детаљног студирања преписке коју је Петар Кочић имао са оцем и супругом Милком.

Главна јунакиња представе Марушка заљубљена је у младог Лаку, али њен отац сматра да је стари Обрад идеална прилика за њу. Она бјежи са вјенчања јер не жели да се уда за старог Обрада и одлази у маглу“, навела је Поповићева.

Уједно, представа говори о тешком животу на Змијању под аустроугарском влашћу, гдје отац жели Марушки добро тако што ће је избавити из сиромаштва удајом за старог и богатог Обрада.

Maruska 3

Петар Кочић је свој изузетни дух националног и социјалног револуционара изразио кроз своја маестрална књижевна дјела, чијој се идеји и данас многи диве и са којом се поистовјећују у борби против протектората“, истакла је Поповићева.

У синоћњој представи наступило је 10 младих глумаца Аматерског драмског позоришта “Јован Стерија Поповић”.