Извршена примопредаја нове зграде локалне управе


КОТОР ВАРОШ, 29. ДЕЦЕМБРА – Примопредаја нове зграде локалне управе обављена је данас између главног извођача радова предузећа „Грађус“ и инвеститора општине Котор Варош.

Примопредају је обавила комисија сачињена од представника општине Котор Варош и надзорног тима с једне и „Грађуса“ са друге стране.

Комисија је констатовала да су сви радови изведени у складу са уговором о извођењу радова, пројектно-техничком документацијом и одобрењем за грађење, важећим прописима, грађевинским нормама и стандардима и правилима струке.

Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан рекао је да су радови извршени у року и да су задовољни врхунским квалитетом.

Све је урађено беспријекорно и чак неколико дана прије крајњег рока. Планирали смо да свечано обиљежимо завршетак изградње зграде, али смо због тренутне епидемиолошке ситуације и мјера које су на снази одустали од тог плана. То ћемо учинити када завршимо намјештање унутрашњости и уређење простора око објекта“, истакао је Сакан и додао да ће у току наредне године уселити у нови објекат.

zgrada opstine

Директор „Грађуса“ Славко Ђукић изразио је задовољство што је приведен крају још један велики посао чији је носилац било предузеће на чијем је челу.

Први пут смо били главни извођач у изградњи објекта од темеља до крова, односно по систему кључ у руке. Завршили смо радове у предвиђеном року и локалној управи предајемо објекат који ће бити симбол Котор Вароша и залог за будућност његових грађана“, нагласио је Ђукић.

Новац за изградњу нове зграде у којој је смјештена општинска администрација обезбијеђен је задужењем општине Котор Варош путем емисије обвезница, а укупна цијена изградње износи 3,1 милион КМ.