Изложба фотографија и округли сто за чистији Котор Варош


КОТОР ВАРОШ, 26. ФЕБРУАРА – У оквиру пројекта „Омладинска еколошка иницијатива“, који заједнички финансирају Европска унија, из средстава за предприступну помоћ, и општина Котор Варош, преостало је још да се одржи изложба фотографија насталих у току пројекта и округли сто на којем ће бити презентовани резултати имплементације пројекта.

Volonteri 2

Укупан износ додијељених средстава за имплементацију пројекта је 17. 210,00 КМ, а током радних активности волонтери Црвеног крста су фотографисали резултате понашања грађана у области управљања кућним отпадом и дивље депоније.

Изложба фотографија ће бити постављена у просторијама Црвеног крста, а аутори најбољих радова ће бити награђени.

Без образованих, едукованих и информисаних грађана и учешћа јавности, као и пуне свијести у јавности о важности очувања животне средине, неће доћи до побољшања стања у овој области на подручју општине Котор Варош“, истакао је Бојан Керезовић, менаџер пројекта „Омладинска еколошка иницијатива“.

Он је додао да ће 9. марта бити организован округли сто на којем ће бити формирано координационо тијело за управљање пројектима из области заштите и очувања животне средине на подручју општине Котор Варош.

Дефинисаћемо проблем заштите животне средине и изнијети приједлоге за њихово рјешавање, а презентоваћемо и резултате пројекта“, рекао је Керезовић.

Осим радних активности волонтери Црвеног крста су развијали еколошку свијест грађана Котор Вароша и путем инфо-пунктова, предавања и образовних радионица, ликовних радионица и квиз такмичења, а акцијом прикупљања, сортирања и одлагања отпада и набавком и уградњом комуналне опреме на практичном примјеру су показали како се могу ријешити проблеми из области заштите животне средине.