Илија Гргић донирао гориво Дому здравља


КОТОР ВАРОШ, 2. МАЈА – Рођени Которварошанин Илија Гргић, који годинама живи и ради у Швајцарској, донирао је 1.500 литара горива Дому здравља “Свети Пантелејмон”.

Гргић, који је одрастао у Новом Селу, није заборавио родни крај у ситуацији када се сви запослени у которварошком Дому здравља боре да сузбију ширење вируса корона.

Здравствени радници су најважнија карика у борби против вируса корона и ово је најмање што сам могао да учиним како бих помогао свом Котор Варошу у очувању здравља становништва“, рекао је Гргић.

IMG-8e0d11bcabfa7bbe52c67d534090feee-V

Директор Дома здравља “Свети Пантелејмон” Владимир Бибић захвалио је Гргићу на донацији и нагласио да је овим гестом показао да мисли на своје некадашње суграђане у тешким тренуцима.

Свака помоћ је добродошла јер су нам трошкови енормно порасли. Нису ријетки дани када дневно наша возила пређу и више од хиљаду километара јер поред редовног посла довозимо наше људе са граничних прелаза, превозимо у Универзитетски клинички центар РС пацијенте који су позитивни на вирус корона, а на дијализу возимо посебно оне који су позитивни“, истакао је Бибић и додао да је километража утростручена због третмана пацијената на дијализи.

Од почетка епидемије вируса корона у Котор Варошу су заражене 33 особе, двије су преминуле, а у међувремену се од болести изазване овим вирусом опоравило 17 особа.