Именовања у Агенцији за локални развој и Туристичкој организацији


КОТОР ВАРОШ, 25. СЕПТЕМБРА – Скупштина општине /СО/ Котор Варош данас је именовала Предрага Тешића за вршиоца дужности директора Агенције за локални економски развој и Миодрага Петровића за вршиоца дужности директора Туристичке организације општине Котор Варош.

DSCN7066

За вршиоца дужности начелника Одјељења за привреду именован је Срђан Ћорић.

На сједници је усвојен и годишњи програм рада Јавне установе /ЈУ/ Дјечији вртић “Лариса Шугић” за 2017/18. годину у којој је предвиђено проиширење капацитета вртића, побољшање енергетске ефикасности и опремање дидактичким материјалом.

Тренутно имамо 149 малишана у вртићу, а проширењем капацитета формираћемо шест васпитних група, од чега ће двије бити јасличке“, рекао је вршилац дужности директора ЈУ Дјечији вртић “Лариса Шугић” Младен Тепић и додао да ће ова установа остварити већи приход за 25.000 КМ у односу на прошлу годину.

Одборници су усвојили и одлуке о измјени дијела Регулационог плана “Рипиште Баре” и “Спортек”, уз закључак начелника општине Зденка Сакана да се код друге одлуке цијена уређења градског грађевинског земљишта усклади са општинским програмом уређења градског грађевинског земљишта.

Именовани су нови чланови школских одбора у три основне школе на подручју општине, који представљају јединицу локалне самоуправе.

Локални парламент је усвојио Програм зимског одржавања путева на подручју општине за сезону 2017/18 и закључак о изради пречишћеног текста Програма утрошка намјенских средстава од накнаде по основу продаје шумских дрвних сортимената у 2017. години.

Усвојен је и извјештај о раду службе Цивилне заштите за прошлу годину.