Информација о мућењу ријеке Врбање


КОТОР ВАРОШ, 17. ЈУЛА – Као што је и најављено претходног дана, а везано је за учестало мућење ријеке Врбање, комунална полиција општине Котор Варош је током јучерашњег дана вршила надзор ријеке Врбање у периоду од 9.00-11.00 часова и о томе Општинска управа општине Котор Варош жели да упозна јавност о сљедећим чињеницама.

4

Надзором је утврђено да тренутно нема никаквих извођења радова дуж ријеке Врбање и да се вода тренутно бистри од горњег тока према „водозахвату“ у Котор Варошу, гдје настаје благо мућење усљед радова на санацији бране за водоснадбијевање који су вршени од стране КП „Бобас“ дана 13. и 14. јула 2024. године.

7

Комунална полиција је обишла локацију у Врбањцима гдје се налази локалитет на коме се врши „Одржавање корита ријеке Врбање“, инвеститор ЈУ Воде Српске Бијељина, извођач радова „Хаџирић“ д.о.о. Врбањци, и том приликом машине нису радиле.
Обављен је разговор са представником „Хаџирић“ д.о.о. и сугерисано је да док трају врућине и док је смањен водоток ријеке да се не изводе радови.

3

Обиђена је и локација ХЕ у Стислама и утврђено је да се не врше никакви радови.

1

Након што је комунална полиција завршила надзор у наведеном термину од стране савјесних грађана стигла је информација о мућењу ријеке Врбање у поподневним часовима, гдје је на локалитету Крушево Брдо вршена експлоатација шуме.

Kruševo Brdo 1

Данас ће ти наводи бити испитани од стране Комуналне полиције, која ће изађи на терен, и биће утврђено чињенично стање, о чему ће јавност бити благовремено обавијештена.

Kruševo Brdo 4

Овом приликом поново апелујемо на грађане, риболовачко друштво, удружења из области екологије да све информације о мућењу воде као и све друге информације о починиоцима оваквих прекршаја доставе путем мејла komunalnapolicija.kv@gmail.com, путем телефона 051/784-230 или лично у просторијама комуналне полиције у згради Општинске управе.