Ковачић организовао састанак уочи мјесеца рамазана


КОТОР ВАРОШ, 20. МАРТА – Предсједник Скупштине општине Котор Варош Абид Ковачић организовао је данас састанак поводом наступајућег мјесеца рамазана са имамима Меџлиса исламске заједнице Котор Варош.

Током састанка разговарало се о богатом садржају рамазанских активности, који ће се организовати на подручју општине у наредних мјесец дана.

Ковачић је поручио вјерницима да рамазанске дане проведу у богослужењу и чињењу добрих дјела.

Рамазан је најбоља прилика да окренемо нову страницу у нашим животима, у односу према Створитељу, заједници, џемату, једни према другима, породици и себи“, нагласио је Ковачић.

Sastanak 1

Главни имам Меџлиса исламске заједнице Котор Варош Самир еф. Делић је поручио да у сриједу са заласком сунца наступа мјесец рамазана, дан касније је први дан мјесеца рамазана и то су код муслимана најсветији дани у години.

Ријеч је о најодабранијем мјесецу када се људи окупљају, посвећују вјери и извшавању вјерских прописа. Разговарали смо и о свим нашим активностима и заједничким ифтарима и дружењима, која ће бити масовнија у предстојећим данима. Желим свим муслиманима срећне предстојеће наступајуће рамазанске дане, да их проведу у ибадету и покорности богу, да их проведу у посту и праштању једни другима, у љубави, миру, слози, јединству, како би рамазан оставио трага на све људе“, истакао је Делић и додао да је мјесец рамазан најдражи гост којем се вјерници радују.

Sastanak 3

По његовим ријечима сарадња Меџлиса исламске заједнице и општине Котор Варош била је квалитетна у претходном периоду и такав однос ће се наставити, у складу са духом мултикултуралности и толеранције који се његује у овој локалној заједници.

Са начелником Саканом и његовим сарадницима заједнички радимо на побољшању услова за живот припадника исламске заједнице у нашој општини. Изузетно нам је драго што у локалној управи препознају да су вјерске заједнице фактор са којим треба сарађивати, што позитивно утиче на живот вјерника исламске вјероисповјести у Котор Варошу“, закључио је Делић.

Мјесец рамазан има 29 дана, а први дан Бајрама је 21. април.