Которварошанка Неда Смиљић студент генерације

Которварошанка Неда Смиљић студент генерације


КОТОР ВАРОШ, 15. НОВЕМБРА – У Бањалуци је обиљежен Дан бањалучког Универзитета, а тим поводом најбољим студентима су уручене награде.

Нашој Которварошанки Неди Смиљић припала је златна значка Универзитета у Бањалуци, као студенту генерације на Филозофском факултету, а награду јој је уручио ректор Радослав Гајанин.

Неда Смиљић је у току средњошколског образовања била и ученик генерације у СЦ „Никола Tесла“ Котор Варош.

Говорећи о раду Универзитета у Бањалуци ректор Радослав Гајанин је рекао да он напредује у свим областима и поред тешких околности које су изазване пандемијом корона вируса.

Када погледамо наставни процес и поред тешкоћа које смо имали, успијели смо прошлу академску годину окончати без икаквих проблема, комбинујући класичне и онлајн видове наставног процеса“, истакао је Гајанин.

Универзитет у Бањалуци данас је водећа високошколска образовна институција у Републици Српској и други по величини универзитет у БиХ, а у свом саставу има 16 Факултета, једну академију и један институт.

Универзитет у Бањалуци основан је 7. новембра 1975. године, а приликом оснивања у његовом саставу је било пет Факултета – Електротехнички, Tехнолошки, Машински, Правни и Економски и три више школе.