Которварошанин преминуо од посљедица вируса корона


КОТОР ВАРОШ, 26. АПРИЛА – Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан рекао је да је прва преминула особа од посљедица вируса корона седамдесетједногодишњи мушкарац.

Ријеч је о дијализном пацијенту који је имао више хроничних удружених обољења. Лијечен је на Клиници за инфективне болести гдје је био хоспитализован посљедња три дана, а поновљеним тестирањем је утврђено да је позитиван на вирус корона“, рекао је Сакан.

Од вируса корона у општини Котор Варош обољело је 10 људи, а 15 је излијечено након што је утврђено да су им посљедњи налази негативни.

Под здравственим надзором је 97 лица, у карантину је 13, а из изолације је изашло 567 лица, констатовано је данас на сједници општинског Штаба за ванредне ситуације.

Из општинског Штаба позвали су суграђане да поштују мјеру изолације, која ће и даље бити контролисана, те да се придржавају свих мјера и препорука које су тренутно на снази, а које се односе на спречавање ширења вируса корона, укључујући забрану кретања од 20.00 до 5.00 часова ујутро, социјалну дистанцу, забрану окупљања у групама и обавезно ношење заштитних маски и рукавица на отвореном.