Которварошани други у Апатину


КОТОР ВАРОШ, 29. ЈУНА – Фудбалски ветерани Котор Вароша протеклог викенда боравили су у Апатину, гдје су учествовали на турниру у малом фудбалу и у одмјеравању снага са домаћином и вршњацима из Сокобање освојили друго мјесто.

Била је то прилика да се након једногодишње паузе узроковане пандемијом вируса корона поново окупе ове три екипе, а улога домаћина припала је Апатинцима.

О побједнику је одлучивала гол разлика, јер су све екипе забиљежиле по једну побједу.

Malisani iz Kosovske Mitrovice

Которварошани су савладали Сокобању са 3:0, а идентичним резултатом су поражени од Апатинаца, док је Сокобања надвисила домаћина са 4:2. На крају је тријумф припао Апатинцима, који су се показали као врхунски домаћини и одлични организатори тродневног дружења.

Осим малог фудбала организовали смо и бизнис форум, гдје смо размијенили искуства у настојању да се и пословно повежемо и додатно ојачамо наше пријатељске везе на економском плану. Искрено се радујем нашим наредним сусретима, јер само сложни и једниствени можемо очувати ово заједничко дружење започето прије пет година“, истакао је Славко Јерковић, предсједник Удружења фудбалских ветерана Апатина.

Најбољи играч ветерана из Сокобање Горан Франкуловић – Френки је нагласио да су братске везе са ветеранима Апатина и Котор Вароша додатно учвршћене након овог турнира.

Било је задовољство поново се окупити након једногодишње паузе, али наше контакте нисмо прекидали и тако ће бити увијек док смо живи и здрави. Са нестрпљењем чекамо традиционални међународни турнир пријатељства у Котор Варошу у септембру, јер се и тамо осјећамо као код своје куће“, истакао је Франкуловић, чија је ракија проглашена најбољом на уприличеној ракијади.

Которварошани су, захваљујући ракији Драгише Јурића, и у овом такмичењу освојили друго мјесто, али осим такмичарских обавеза и дружења у „трећем полувремену“, показали су и хумани карактер.

Искористили смо прилику да обезбиједимо ланч пакете за малишане из Косовске Митровице, који су учествовали на Трећем међународном турниру „Апатин куп“. Турнир је окупио 65 екипа подијељених у седам узраста од 2008. до 2014. годишта“, рекао је предсједник Управног одбора Удружења за промоцију и значај спортске рекреације Котор Варош Алекса Вучановић.

Drugo mjesto

Током боравка у Апатину Которварошани су посјетили и православни храм „Сабор Светих Апостола Петра и Павла“, гдје их је апатински парох Младен Глушац упознао са историјатом и настанком симбола хришћанства који спаја источну и западну културу.

Само ријечи хвале су сви учесници турнира имали за домаћине, јер је боравак у Апатину био садржајан и пријатан, „трећа полувремена“ су имала своје побједнике, а о њима ће се причати до наредног дружења у Котор Варошу у септембру, када ће бити одржан 4. Међународни турнир пријатељства „Котор Варош 2021“.