Которварошани на међународном испиту у Мурској Соботи


КОТОР ВАРОШ, 25. ОКТОБРА – Фудбалски ветерани Котор Вароша учествоваће на престижном међународном турниру у малом фудбалу у Мурској Соботи, који ће се одржати од 4. до 6. новембра.

Ријеч је о традиционалном турниру који окупља 16 екипа из Словеније, Хрватске, Мађарске, Аустрије и Републике Српске.

Которварошани су прије четири године освојили титулу на овом међународном турниру, а тај резултат је представљао почетак успјешних наступа широм региона.

Постали смо препознатљиви у региону због начина на који промовишемо нашу локалну заједницу и жеље да склапамо нова пријатељства. Овакви сусрети имају неке посебне дражи које надмашују сам појам спорта и такмичења, јер симболизују виталност спорта и игре, као једне од најдубљих људских потреба“, рекао је предсједник Удружења фудбалских ветерана Котор Вароша Слободан Петровић.

Pošte 1

Фудбалски ветерани су истински спортски амбасадори Котор Вароша и у протеклом периоду су остварили пријатељства са вршњацима из бројних градова Србије, Словеније и Хрватске.

Бројни привредни субјекти са подручја општине и Републике Српске у континуитету подржавају њихове наступе, а њима су се прикључиле и “Поште Српске”.

Ми смо препознали активности которварошких фудбалских ветерана, а захваљујући њиховим наступима у иностранству и земљама окружења и ми смо дио спортске приче, која има за циљ да промовише рекреацију и здрав живот“, рекла је Сњежана Мартић, замјеник директора “Пошта Српске”.

Pošte 4

Захвални на новој спортској опреми, коју ће промовисати на турниру у Мурској Соботи, Которварошани су изразили увјерење да ће ова сарадња бити настављена на обострано задовољство и у наредном периоду.

Године нису препрека за спорт, а то најбоље потврђују фудбалски ветерани Котор Вароша, којима и поједини професионални спортисти могу да позавиде на снази и ентузијазму.