Которварошани показали хуманост


КОТОР ВАРОШ, 7. ЈУЛА – У трећој овогодишњој акцији добровољног давања крви у Котор Варошу данас је прикупљена 161 доза ове драгоцјене течности, које ће бити предате Заводу за трансфузијску медицину Републике Српске.

DSCN6726

Секретар Општинске организације Црвеног крста Котор Варош Борислав Брборовић рекао је да је укупан број оних који су хтјели да дају крв био велики – 227, али да због ниског или високог притиска 66 људи није било у могућности да то уради. “Ово показује да су становници Котор Вароша врло савјесни и спремни помоћи другоме, а посебно смо поносни на 12 суграђана који су први пут дали крв“, истакао је Брборовић.

Он каже да је добровољно давалаштво крви у Котор Варошу у експанзији, што даје гаранције грађанима да ће увијек имати на располагању довољне количине крви свих крвних група. Зоран Тешић је 28 пута даровао драгоцјену течност, а његов син Дамјан је то урадио данас први пут. “Поносан сам на свог сина и срећан што су хуманост и здравље главни разлози који су га понукали да постане добровољни давалац“, поручио је Тешић.

Четворочлана породица Милић, супружници Стојан и Анђелка, те кћерка Дајана и син Предраг, су се придружили данашњој акцији.

У складу са здравственим стањем то ћемо породично чинити и убудуће“, нагласио је Стојан Милић.

Радник Комуналног предузећа “Бобас” Мићо Новаковић каже да ће се увијек одазивати на овакве акције и да је то посебан осјећај. “Мислим да би сваки наш грађанин требало да дарује крв која некоме може спасити живот”, нагласио је Новаковић. У Котор Варошу има више од 500 добровољних давалаца крви, а данашњу акцију организовала је Општинска организација Црвеног крста Котор Варош, уз подршку фабрике обуће “Спортек”, предузећа “Квимпекс” и “Мадам”, пекаре “Традиција”, ресторана “Град”, Бањалучке пиваре и општине Котор Варош.