Которварошани показали хуманост


КОТОР ВАРОШ, 1. МАРТА – У првој овогодишњој акцији добровољног давања крви у Котор Варошу данас је прикупљено 136 доза ове драгоцјене течности које ће бити предате Заводу за трансфузијску медицину Републике Српске.

Секретар Општинске организације Црвеног крста Котор Варош Борислав Брборовић рекао је да су чак 182 особе жељеле да дарују крв, али да због ниског или високог притиска 46 није било у могућности да то уради.

Поносни смо на данашњи број прикупљених доза, а поготово због седам нових суграђана који су први пут дали крв“, истакао је Брборовић и додао да ће за ученике Средњошколског центра “Никола Тесла” бити организована посебна акција у априлу.

CK 1

Он каже да је добровољно давалаштво крви у Котор Варошу у експанзији, што даје гаранције грађанима да ће увијек имати на располагању довољне количине крви свих крвних група.

Махмут Бахтијаревић је 87 пута даровао драгоцјену течност и по томе је својеврсни рекордер.

Шта можемо учинити хуманије, него спасити нечији живот. Док сам здрав и док будем у стању, увијек ћу се одазвати на овакве акције“, поручио је Бахтијаревић.

DSCN8901

Радник Комуналног предузећа “Бобас” Перо Кнежевић дао је крв 61 пут и каже да је то посебан осјећај.

Мислим да би сваки наш грађанин требало да дарује крв која некоме може спасити живот“, нагласио је Кнежевић.

У Котор Варошу има више од 500 добровољних давалаца крви, а данашњу акцију организовала је Општинска организација Црвеног крста Котор Варош, уз подршку привредника и општине.