Которварошки "Гастро фест" окупио 23 излагача

Которварошки “Гастро фест” окупио 23 излагача


КОТОР ВАРОШ, 27. АВГУСТА – У Котор Варошу је одржана Гастро манифестација и презентација ручних радова, која је окупила 23 излагача у такмичарском дијелу.

Синоћња манифестација постала је права туристичка и привредна атракција у граду на обалама Врбање, а одржава се већ осам година.

Према оцјени жирија, најљепше уређен штанд на Гастро презентацији имали су чланови Спортско-риболовног друштва /СРД/ “Котор Варош”, најразноврснију понуду Удружење жена “Венера” Котор Варош, док је Удружење жена “Срећа” Ободник имало најоригиналнију етно трпезу.

DSCN8351

Пекара “Обеликс” имала је најразноврснију пекарску понуду, Римокатолички жупни уред је имао најразноврснију понуду сластичарских производа, награда за најразноврснију понуду здраве хране и пића је припала “Био-Аронији” Кнежево, док је награда за иновативност припала Удружењу жена “Шареница” Кнежево.

Награде и признања најуспјешнијим излагачима уручио је начелник општине Котор Варош Зденко Сакан.

DSCN8354

Он је истакао да оно што је аутохтоно из Котор Вароша треба подржати и заједно са другим локалним заједницама увезати у јединствену туристичку понуду, јер све више туриста из Европе долази у Републику Српску.

“Бројни посјетиоци су могли да уживају у традиционалним јелима которварошког краја, али и да купе ручне радове и производе од ароније”, рекао је Сакан.

DSCN8353

Бројне посјетиоце, који су уживали у традиционалним јелима которварошког краја, у музичком дијелу програма забављали су чланови фолклорног ансамбла “Котор Варош”, културно-умјетничког друштва “Брио-Рудар” Масловаре, браћа Чупић, дјевојачки ансамбл “Жубор”, музичар Радослав Дрљача и виртуоз на фрули, гајдама и кавалу Ратко Колобарић.

DSCN8350

“Гастро фест Котор Варош 2018” заједнички су организовали општина Котор Варош и општинска Туристичка организација, у сарадњи са Центром за културу, спорт и информисање.