Которварошки Дом здравља добио мобилни рендген


КОТОР ВАРОШ, 1. ЈАНУАРА – Влада Њемачке донирала је которварошком Дому здравља „Свети Пантелејмон“ мобилни рендген, који ће се у току епидемије вируса корона користити за лијечење позитивних пацијената.

Директор которварошког Дома здравља Владимир Бибић је рекао Срни да је ова установа до сада имала један полован РТГ апарат, а са новим, мобилним рендгеном подићи ће се ниво дијагностике на знатно виши ниво.

Захваљујем се Влади Њемачке на овој веома вриједној донацији. Она ће бити од велике користи за нашу установу, поготово у вријеме вируса корона због чега је повећан број снимања плућа и до десет пута“, нагласио је Бибић.

IMG-a3f25f26bec0f5c58df5576d795d097e-V

Он је напоменуо да је у току и реновирање просторија у којима ће бити рендген, а које су изграђене осамдесетих година прошлог вијека.

Према његовим ријечима Дом здравља и ову тешку годину, можда и најтежу у посљедњих двадесет година, приводи крају са позитивним резултатима.

И у вријеме епидемије вируса корона успјели смо одржати функционисање установе и нисмо имали проблема са вирусом унутар колектива осим спорадичних случајева. Остајемо један од ријетких ако не и једини Дом здравља који обавезе према радницима, држави и добављачима испуњава на вријеме и нема никаквих доспјелих, а неплаћених обавеза“, поручио је Бибић.