Которварошки основци шампиони регије

Которварошки основци шампиони регије


КОТОР ВАРОШ, 12. ДЕЦЕМБРА – Екипа Основне школе “Свети Сава” из Котор Вароша освојила је прво мјесто на регионалном квиз такмичењу основаца из циклуса “Мисли мине” које је одржано у Прњавору. Которварошани су поновили успјех са општинског такмичења, а са доста оптимизма очекују наступ на републичкој смотри у Палама.

ck1
У врло јакој конкуренцији екипа Основних школа из Бањалуке, Прњавора, Челинца, Лакташа и Србца чланови подмлатка Црвеног крста основне школе „Свети Сава“ из Котор Вароша освојили су највише бодова и тако поновили прошлогодишњи успјех ученика ове школе.
Наставница биологије Дијана Катана, која је предводила трочлану екипу Основне школе „Свети Сава“, истакла је велику помоћ и подршку коју су имали од стране општинске организације Црвеног крста.
Наша жеља је да поновимо прошлогодишњи успјех ученика ове школе, који су освојили друго мјесто на државном такмичењу, а до тада нам предстоји велика борба да освојимо прво мјесто на републичком првенству“, истакла је Катана.
Друго мјесто освојила је бањалучка школа “Вук Караџић”, а треће “Младен Стојановић” из Јошавке, као представник челиначке општине. Успјех Данице, Ведране и Павла је плод одличне припреме, али и преданог рада са наставницом биологије.
Успјели смо да ускладимо припрему за такмичење и школске обавезе, а у томе нам је помогла наша наставница“, рекла је Даница Гајанин, ученица ОШ „Свети Сава“ Котор Варош.
До републичког такмичења је остало још седам дана, покушаћемо да се припремимо најбоље што мкожемо, а имамо и подршку нашиш школских другова, који су нам приредили лијеп дочек по повратку из Прњавора“, рекао је Павле Гајанин, ученик ОШ „Свети Сава“ Котор Варош.
Треба нагласити да су чланови побједничке екипе одлични ученици. Увјерени су да ће наставити и даље да раде као волонтери Црвеног крста, јер желе да помажу другима и тако покажу хуманост на дјелу.