Которварошки фудбалски ветерани обиљежили Николице


КОТОР ВАРОШ, 22. МАЈА – Ломљењем славског колача фудбалски ветерани Котор Вароша, који дјелују у оквиру Удружења за промицију и значај спортске рекреације Котор Варош, и њихови пријатељи обиљежили су Николице, пренос моштију Светог Николе, а славски обред је служио архијерејски намјесник которварошки Миленко Нарић.

Домаћин овогодишњег окупљања је био Горан Билановић, а у организацији су му помогли сви чланови Удружења који прослављају Никољдан као крсну славу.

Nikolice 1

Поред Билановића кршњаке и пријатеље су дочекали Зденко Сакан, Маринко Јурић, Раденко Смиљић, Драган Чолић, Драгиша Јурић, Душко Чолић и Зоран Столић.

Билановић је предао поштење Зорану Столићу, који је са радошћу прихватио улогу домаћина наредне године и подсјетио све присутне на активности фудбалских ветерана у промоцији општине и њених потенцијала.

“Ми смо данас сабрани у братској љубави и у молитви Светом Николи да чува ове дивне људе и све нас, наше пријатеље, а на нама је да ову традицију никада не прекинемо”, поручио је Столић.

Nikolice 5

Архијерејски намјесник которварошки Милено Нарић је нагласио значај окупљања и дружења фудбалских ветерана, наводећи да само тако Удружење за промоцију и значај спортске рекреације може да напредује.

“Крсна слава је позив свима да се Богу врате, да добротом и љубављу покажу да су хришћани јер се људи само по доброти разликују”, рекао је Нарић и додао да су фудбалски ветерани људи са карактером и увијек спремни да помогну и пруже подршку људима у стању социјалне потребе.

Nikolice 3

Фудбалски ветерани Котор Вароша средином јуна ће увеличати јубилеј сто година постојања ФК “Бачка” из Ђурђева, гдје ће одмјерити снаге са екипама “Трепче” из Косовске Митровице, Апатина и Ђурђева.