Которварошки фудбалски ветерани тријумфовали у Сокобањи

Которварошки фудбалски ветерани тријумфовали у Сокобањи


КОТОР ВАРОШ, 14. МАЈА – На позив пријатеља из Сокобање фудбалски ветерани Котор Вароша су протеклог викенда боравили у овој предивној општини Зајечарског округа и том приликом одиграли двије утакмице са домаћинима и ветеранима Апатина.

DSCN8039

Са двије побједе (против Апатина 3:2 и против Сокобање 6:3) Которварошани су својој колекцији трофеја придодали још један, чиме су успјешно започели овогодишња дружења и такмичења са ветеранима бивше Југославије.

Иако су мечеви имали такмичарски значај они су, прије свега, били пријатељског карактера, јер су остварена нова познаства која имају за циљ његовање братских односа са обе стране ријеке Дрине.

Ова три дана ће нам остати у прелијепом сјећању, а захваљујући нашој браћи из Сокобање видјели смо све љепоте овог туристичког мјеста, те осјетили гостопримство какво се само пожељети може“, поручили су которварошки фудбалски ветерани.

Домаћин тродневног дружења се потрудио да све протекне на високом нивоу, а награде и поклоне за све учеснике уручио је Горан Франкуловић-Френки, алфа и омега цијеле приче.

Са браћом из Котор Вароша смо се упознали у Апатину и видјевши о каквим сјајним момцима је ријеч одлучили смо да их позовемо у госте. Обећавам да ће ови наши заједнички сусрети постати традиција и са нестрпљењем ишчекујемо наредна дружења у Апатину и Котор Варошу“, поручио је Франкуловић.

Свечаној вечери након завршених утакмица присуствовали су и предсједници општина Сокобања и Апатин, Исидор Крстић и Милан Шкрбић, а домаћи бенд се побринуо за добру атмосферу коју је употпунио врхунским перформансом и Радослав Дрљача.

DSCN8056

Током боравака у Сокобањи Которварошани су посјетили и предузеће „Адонис“, гдје се производе врхунски чајеви захваљујући посвећености природи, чиме је превазиђена обична трговина љековитим биљем.

Путујући за Сокобању фудбалски ветерани су имали изузетан топао и срдачан дочек у општини Мали Зворник, гдје су уручили пригодне поклоне за предсједника општине Зорана Јевтића и његовог сарадника Младена Перића, који је позвао Которварошане на двије изузетно посјећене манифестације рибарског карактера у овој општини.

DSCN8037

Такође, замјеник предсједника општине Параћин Томислав Шалетић и директор Туристичке организације Аљоша Глигоријевић, заједно са неколицином одборника, приредили су величанствен дочек и том приликом су размијењени поклони, као успомена на још једно незаборавно дружење.

Которварошки фудбалски ветерани су још једном оправдали највиша општинска признања која су им уручена ове године, јер су као амбасадори спорта још једном достојно репрезентовали општину Котор Варош у републици Србији.