Котор Варош очекује помоћ Србије


КОТОР ВАРОШ, 10. АПРИЛА – Начелник Котор Вароша Зденко Сакан рекао је да ова општина није добијала финансијску подршку Србије за реализацију пројеката, али је увјерен да ће убудуће бити другачије и на састанку са званичницима Српске и Србије биће представљени пројекти у интересу становника ове локалне заједнице.

Осим изградње нове зграде општинске управе, за чију намјену су обезбијеђена кредитна средства, размишљамо и о пројектима предвиђеним планом капиталних инвестиција који би добили финансијску подршку Србије“, изјавио је Сакан Срни.

Он је као приоритетан пројекат издвојио реконструкцију зграде Народне основне школе у Котор Варошу која је изграђена још почетком 20. вијека и представља симбол аустроугарске архитектуре.

Скоро 120 година након што је изграђен, овај објекат који има велику културно-историјску вриједност је у веома лошем стању и није у употреби. Постоји пројекат у вриједности од 750.000 КМ у оквиру којег бисмо изградили културни центар и библиотеку, тако да очекујемо помоћ Србије и Српске“, истакао је Сакан.

Он је навео да на подручју општине постоје одређени проблеми путне инфраструктуре, затим канализационе и водоводне мреже, а након што су срушени стари и дотрајали објекти дуж главне улице отвара се могућност реализације нових пројеката.