Котор-Варош: Почело деминирање приоритетних подручја


КОТОР-ВАРОШ, 24. септембра  – На подручју општине Котор-Варош почело је деминирање приоритетних подручја, а деминерски тим Цивилне заштите тренутно ради у рејону Плане, гђе је неопходно очистити терен површине 5.500 метара квадратних, саопштено је из ове општине.

“Послови теку уобичајено, површина коју требамо очистити је врло захтјевна. Нажалост, ово минско поље је већ имало једну жртву, тако да радимо према стандардним процедурама, а завршетак ових радова очекујемо за мјесец дана”, рекао је вођа Деминерског тима Републичке управе Цивилне заштите Драгослав Берић.

Он је додао да ће до краја ове године биће настављено обиљежавање минских поља на локалитетима Крушево брдо, Соколине и Вишевице.

Начелник општине Котор-Варош Далибор Вучановић рекао је да се тренутно од мина чисте подручја која су ближе насељеним мјестима, односно центру града, а у наредном периоду ће то бити урађено у удаљенијим мјестима.

“Сва су нам подручја битна, али приритет су мјеста гђе људи живе, како не би дошло до нежељених посљедица, односно до страдања и нових жртава“, нагласио је Вучановић.

Када буде обезбијеђена средства почеће и деминирање граничног подручја према општини Травник, у рејону Влашића, гђе је которварошком Шумском газдинству “Врбања” више од 15 година онемогућена експлоатација шума.

Извор: www.vijesti.in.rs