Котор Варош се представио на сајму “БЛИРЕ”


БАЊАЛУКА, 24. НОВЕМБАР – Први специјализовани међународни сајам некретнина и инвестиција “Бањалука Инвест Реал Естате Еxпо 2017” (БЛИРЕ) отворен је данас у Бањалуци и окупио је око 50 излагача и још већи број институција и компанија кроз учешће на пратећим сајамским панел дискусијама.

Сајам ће трајати до недјеље и током тродневног програма биће презентовани потенцијали РС и локалних заједница за инвестиције, пројекти грађевинских компанија, програми институција на свим нивоима који се тичу ове области, а учествују и банке, осигуравајуће куће, пројектни бирои, агенције за промет некретнина и други субјекти из бранше.

Велики број штандова на сајму заузеле су локалне заједнице, које ће презентовати своје потенцијале, а међу њима је и Котор Варош. Представници општинске управе и Туристичке организације презентују потенцијале за инвестирање, услове и олакшице за инвеститоре и туристичку понуду.

“Циљ нам је да инвеститорима представимо туристичке потенцијале, који нису искориштени. Имамо велика природна богатства и потенцијал за развој ловног, риболовног и планинског туризма. Инвеститорима нудимо разне погодности, а да је то прави пут показују успјешни примјери улагања у области обућарске, металопрерађивачке и дрвне индустрије”, рекао је начелник Котор Вароша Зденко Сакан, који ће сутра учествовати и на панел дискусији о теми “Улога БФЦ-а у привлачењу инвестиција”.

Идејни творац сајма Предраг Тешић рекао је да су позив упутили свим локалним заједницама, инвеститорима у стамбено-пословне објекте и комплетној пратећој оперативи и институцијама.

На сајму ће по узору на земље у окружењу бити основано удружење посредника у промету некретнина, што ће допринијети развоју тржишта и побољшању услуга.

Сајам, који се одржава у просторијама “Бањалучког сајма”, биће затворен у недјељу додјелом награда излагачима.