Котор Варош у знаку уличног баскета


КОТОР ВАРОШ, 11. ЈУЛА – У оквиру которварошког спортског љета наредна приредба која привлачи пажњу је стреетбалл турнир “Котор Варош 2017”.

Ријеч је о манифестацији која је претходних пет година побудила незапамћено интересовање, јер је одазив екипа био изнад очекивања, али и због чињенице да се турнир игра у вечерњим часовима под свјетлошћу рефлектора на игралишту Радничког универзитета.

Организатори турнира су општина Котор Варош и ЈУ Центар за културу, спорт и информисање, а бројни привредни субјекти су пружили подршку организацији овог турнира.

Званични почетак турнира је у петак 14.07. у 19.00 часова, а велико финале је на програму у недјељу у 22.00 часа. Одлучили смо да се ове године турнир игра у двије узрасне категорије: сениори и кадети. И ове године очекујемо учешће екипа из Бањалуке, Александровца, Теслића, Челинца и Лакташа, које ће поред домаћих “баскеташа” дати свој допринос квалитету турнира. Организационо смо подузели све потребне радње да учесници могу максимално да се посвете само игри, а на крају ће најбоље екипе и појединци бити награђени пехарима и новчаним наградама. Такође, оно што даје посебну атракцију овој манифестацији је такмичење у шутирању тројки, које је предвиђено током финалног дана“, истакао је Драган Зељковић, предсједник ОО турнира.

Екипе се могу пријавити до четвртка до 20.00 часова, када ће бити обављено и жријебање група.

Наградни фонд турнира је 1.000 КМ.

basketball poster 1 PRINT