КУД "Брио - Рудар" наступио на Златибору

КУД “Брио – Рудар” наступио на Златибору


КОТОР ВАРОШ, 8. ДЕЦЕМБРА – На деветом фестивалу фолклора на Златибору чланови Културно умјетничког друштва /КУД/ “Брио – Рудар” Масловаре представили су се домаћој публици са “Играма из Обудовца”.

У конкуренцији 56 Културно-уметничких друштава и удружења са преко 1200 учесника из Србије, Словеније, Аустрије, Црне Горе, Хрватске и Републике Српске фолклораши из Масловара су се представили сплетом крајишких игара и показали да је љубав уткана у сваки њихов корак.

Иза нас је још један одличан наступ и сјајно дружење са домаћинима и десетинама културно-умјетничких друштава. Представики смо у најбољем свијетлу наше Масловаре и Котор Варош, а поносни смо што смо учествовали на једном од најпрестижнијих фестивала на Балкану“, истакла је координатор КУД “Брио-Рудар” Милена Богданић.

IMG-98b492ab1616cfd1a0580199c60b8a85-V

Према њеним ријечима, ово је био пети наступ фолклораша из Масловара на међународној сцени.

Настојаћемо да у наредном периоду освјежимо репертоар са новим кореографијама и успоставимо контакте са културно-умјетничким друштвима из региона“, нагласила је Богданићева, која је похвалила гостопримство домаћина на Златибору.

КУД “Брио-Рудар” основан је прије четири године и тренутно броји око 70 чланова.

До сада су имали око 50 наступа у Републици Српској, а жеља им је да у наредној години посјете и упознају културе других земаља.

Смотру на Златибору организовало је Удружење за његовање народне традиције “Ветерани Златибора”.