“Кућа радости” за дјецу са потешкоћама у развоју


КОТОР ВАРОШ, 14. ДЕЦЕМБРА – У Котор Варошу данас је званично отворен Центар за породицу “Кућа радости” за дјецу са потешкоћама у развоју и језичко-говорним сметњама.

DSCN5637
DSCN5638
DSCN5636
DSCN5635
DSCN5629
DSCN5628

Директор ове установе Драгица Тепић рекла је да на подручју општине Котор Варош има више од стотину дјеце са потешкоћама у развоју, а њих 80 има говорно-језичке сметње, којима је неопходан третман логопеда.

За сада са дјецом раде волонтерски васпитачице из Дјечијег вртића `Лариса Шугић`, а захваљујући средствима УНДП-а од средине јануара идуће године логопед ће редовно долазити у `Кућу радости`, гдје ће имати индивидуалне и радионичке третмане са дјецом“, навела је Тепићева. Хуманитарна организација “Ворлд вижн” обезбиједила је средства за регистрацију Удружења Центар за породицу “Кућа радости”, а општина Котор Варош и Средњошколски центар “Никола Тесла” омогућили су бесплатно коришћење простора на двије године.

Представник “Ворлд вижна” Дијана Кременовић похвалила је напоре свих институција са подручја општине Котор Варош који су у рекордно кратком року успјели да формирају Удружење и објекат ставе у функцију. Предсједник Управног одбора “Куће радости” Нина Драгољевић нагласила је да је велику помоћ у раду ове установе пружио директор которварошког Дома здравља “Свети Пантелејмон” Владимир Бибић, који је донирао дигитални логопедски сет намијењен слушању и говору и знатно допринио опремању просторије и рјешавању проблема гријања. “Простор смо адаптирали за наше кориснике, волонтери из Средњошколског центра су нам помогли око уређења, а сада нам предстоји организовање едукативних радионица за родитеље и дјецу“, додала је Драгољевићева.

Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан поручио је да ће подржати овакве и сличне пројекте, јер су они веома важни за најмлађе са говорно-језичким сметњама. Руководство Центра за породицу “Кућа радости” уручило је захвалнице свима који су учествовали у реализацији овог пројекта, веома корисног за дјецу са потешкоћама у развоју.