Књиге доступне корисницима


КОТОР ВАРОШ, 4. МАЈА – Народна библиотека у Котор Варошу је данас почела рад са корисницима у уобичајеном радном времену од 7.30 до 18.00 часова, уз строго поштивање правила у ванредним условима, на првом мјесту избјегавања окупљања, изјавила је директор ове установе Бојана Васић.

Она је додала да приликом уласка у библиотеку корисници морају носити заштитне маске и рукавице, поштовати физичко одстојање, а приступ књижном фонду и задржавање у просторијама библиотеке корисницима неће бити дозвољени.

У ходнику библиотеке је постављен импровизован штанд, гдје корисницу одлажу књиге. Затим се враћене књиге одлажу у претходно припремљен простор за карантин, гдје према препоруци ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске стоје одређено вријеме, прије враћања на полице“, нагласила је Васићева.

Васићева подсјећа да библиотека у Котор Варошу броји 28.000 наслова, од којих је 10.135 на дјечијем одјељењу, а 17.865 на одјељењу за одрасле.

Прошле године смо набавили 729 наслова, укупно је издато 4.700 књига, а упис је обновило 266 корисника. Што се тиче уписнине, за ученике предшколског узраста износи пет КМ, за пензионере и основце седам КМ, за средњошколце и студенте 10 КМ, а за остале одрасле кориснике 15 КМ. Колективна учлањења за ученике Основних школа износи пет КМ“, рекла је Васићева.