Ловкиње крећу у хајку на вука


КОТОР ВАРОШ, 25. ЈАНУАРА – Свечаном вечером и заједничким дружењем у хотелу “Хајдучке воде” на планини Борја почео је Шести међународни лов за жене, тродневна манифестација која је окупила ловкиње из иностранства и Републике Српске.

Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан је истакао да је Дамски лов јединствен свјетски пројекат, који окупља европске и домаће ловкиње сваке године у которварошким ловиштима.

Не постоји нигдје случај да се жене из различитих земаља удружују у лову као што се то чини у оквиру дамског лова, а истовремено их упознајемо са прекрасним предјелима наше општине, с дивљачи коју имамо и разноликошћу терена, а све како би их подстакли да се поновно врате у Котор Варош, што оне и чине“, поручио је Сакан, који је и генерални покровитељ манифестације.

DSCN8765

Предсједник Ловачког удружења “Узломац” из Котор Вароша Недељко Гламочак навео је да овакве манифестације доприносе развоју ловног туризма на подручју општине.

У госте су нам стигле жене-ловци из Њемачке, Словачке, Словеније, Хрватске и Србије. Осим њих, наши редовни гости су и жене – ловци из Бањалуке, Козарске Дубице, Прњавора, Зворника, Теслића, Новог Града и других градова у Републици Српској“, рекао је Гламочак.

DSCN8760

Директор Туристичке организације општине Котор Варош Миодраг Петровић је истакао да је ова манифестација ушла у календар туристичких манифестација општине, а да је циљ да она буде и у календару републичких туристичких манифестација.

Петровић је уручио захвалнице начелнику општине Котор Варош Зденку Сакану, представнику хотела “Хајдучке воде” Вујадину Пешевићу, власнику и директору фабрике обуће “Дермал” Раденку Бубићу, директору Комуналног предузећа “Бобас” Слободану Јурићу и директору хотела “Хајдучке воде” Горану Перизу, јер су пружили несебичну подршку у организацији Дамског лова.

DSCN8770

Организатори ове међународне манифестације су Туристичка организација општине Котор Варош и три ловачка удружења са подручја општине, “Узломац” Котор Варош, “Јеловка” Масловаре и “Борчићи” Шипраге, а генерални покровитељ је начелник општине Котор Варош Зденко Сакан.