Малишани из вртића посјетили општину

Малишани из вртића посјетили општину


КОТОР ВАРОШ, 7. ОКТОБРА – Поводом Недјеље дјетета малишани Дјечијег вртића ”Лариса Шугић” данас су посјетили општину Котор Варош.

DSCN3893

Најмлађе Которварошане, који су дошли у пратњи васпитача, у скупштинској сали са слаткишима је дочекао замјеник начелника општине Марко Зељковић, те разговарао са њима о правима дјеце.

Малишани су замјенику начелника уручили пригодан цртеж и извели рецитацију коју су припремили заједно са својим васпитачима.
Дјеца су рецитовала, пјевала, а у складу са узрастом, истакли су и неколико својих права – право на срећно дјетињство, игру и родитељску бригу, о којима су претходних дана разговарали са својим васпитачицама у вртићу.
Ово је традиционално дружење поводом недјеље у којој нас најдрагоцјенији чланови друштва подсјећају на своја права. Ово је за нас свакако посебан дан и свакако најљепша недјеља у години“, рекао је Зељковић.

Он је напоменуо да су дјеца стална брига општинског руководства и да ће тако бити и у наредном периоду, те истакао да дјечија права свима треба да буду приоритет, како би сва дјеца имала срећнију и бољу будућност.

В.д. директора ЈУ Дјечији вртић „Лариса Шугић“ Санела Микић захвалила је руководству општине на поклонима и помоћи коју пружају овој установи.

Которварошки дјечији вртић тренутно похађа 128 дјеце, који су распоређени у пет група.