“Микроин” донирао 200 књига школске лектирa


КОТОР ВАРОШ, 29. МАЈА – Народна библиотека Котор Варош од данас је богатија за преко 200 књига школске лектире за основце, а донацију је у име Микрокредитног друштва “Микрофин” уручио Борис Тодић, шеф бањалучке филијале.

3

По ријечима Тодића ово није прва донација у Котор Варошу, а неће бити ни посљедња.

Пажљиво ослушкујемо проблеме друштвене заједнице у којој послујемо и увијек настојимо помоћи. У томе су нам дјеца и њихове потребе приоритет и ми већ традиционално помажемо вртићима, школама, библиотекама и свим осталим установама које су усмјерене на правилан развој дјеце“, истакао је Тодић.

Директор Народне библиотеке Бојана Васић захвалила се на донацији истакнувши да јој је драго што успјешне компаније показују интересовање да помогну институцијама културе и образовања.

2

С обзиром да је дошло до измјене наставног плана и програма за српски језик и књижевност, библиотека се нашла у проблему због недостатка адекватне лектире за основце од 2012. године. У том смислу ова Микрофинова донација има огроман значај за наше мале суграђане, који сада могу свакодневно изнајмљивати неопходне наслове“, нагласила је Васићева.

Посљедњих година “Микрофин” је у оквиру програма улагања у друштвену заједницу организовао више од 150 различитих донаторских акција. Кроз овај програм донација прошло је више од 65 школа и преко 30 вртића, а прилику да користи донаторска средства у виду наставних средстава, школског намјештаја, рачунара и друге школске опреме добило је више од 20.000 ученика широм Босне и Херцеговине.