Министар Богданић посјетио општину Котор Варош

Министар Богданић посјетио општину Котор Варош


КОТОР ВАРОШ, 10. НОВЕМБРА – Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Драган Богданић посјетио је данас општину Котор Варош и у разговору са начелником ове локалне заједнице Далибором Вучановићем упознао се са проблемима у ЈЗУ Дом здравља „Свети Пантелејмон“ и Центру за социјални рад.

DSCN3949

Договорили смо се да у наредном периоду сви заједно учинимо додатни напор да ријешимо горуће проблеме, а то су набавка возила за превоз дијализних пацијената и опрема у лабораторији“, истакао је Богданић.
Министар Богданић је изразио задовољство чињеницом да је здравље људи у овој локалној заједници на првом мјесту и да су све политике сагласне да Дом здравља и Центар за социјални рад добију боље услове за рад.
Недомаћинско пословање претходних кадрова и ратна дешавања су довели ову установу у тежак положај, али Котор Варош има свијетлу будућност у погледу запошљавања и отварања нових радних мјеста, што нас обавезује да учинимо максимум напора да има и добар објекат Дома здравља“, закључио је Богданић.
Начелник општине Котор Варош Далибор Вучановић је рекао да је из буџета у овој години за функционисање Дома здравља за директно финансирање издвојено 101.000 КМ, а поред тога биће издвојено и 25.000 КМ за санацију прилазног пута.
Један од горућих проблема је прилазни пут и настојаћемо да то ријешимо до краја ове календарске године, уколико то временске прилике буду дозволиле“, рекао је Вучановић.
Он је додао да инфраструктурни проблеми у обе институције утичу на нормалан рад запослених и да је неопходно заједничким напорима омогућити боље услове за лијечење пацијената.
В. д. директора ЈЗУ Дом здравља „Свети Пантелејмон“ Владимир Бибић је изразио задовољство што је затворена финансијска конструкција за асфалтирање приступног пута.
Општина ће издвојити 25.000 КМ а исти толики износ ћемо обезбиједити из властитог фонда, што ће знатно олакшати прилаз санитетским возилима и самим пацијентима“, истакао је Бибић.
Поред тога Бибић је упознао министра Богданића и са чињеницом да Дому здравља недостаје ултразвук, али и одређен број санитетских возила за седам теренских амбуланти.
Доктори нам сваки дан иду на терен, а возила су лошем стању и неопходна је набавка нових“, нагласио је Бибић.