Млади изабрали хероје града


КОТОР ВАРОШ, 12. АПРИЛА – У которварошкој кино-сали вечерас је на Конвенцији младих изабрано шест хероја града, који су остварили запажене резултате у разним областима живота.

Одлуком стручног жирија за хероје града су изабрани хуманиста Милан Ђурић, глумица Драгана Арсенић, иноватор Симо Борић, апсолвент архитектонско-грађевинско геодетског факултета Биљана Петровић, студент Богословије у Београду Божидар Божић и џудиста Стефан Пејаковић.

Плакете и пригодне поклоне награђенима уручио је предсједник Удружења „Херој“ Ђорђе Бојић, који је истакао да су которварошки хероји постигли одличне резултате у областима културе и духовне просвјетљености, хуманости, умјетности, спорта, образовања и науке.

DSCN9044

Млади су снага и непресушан потенцијал и желимо да на овај начин скренемо пажњу наше локалне заједнице на успјешне младе људе и њихове резултате“, рекао је Бојић.

Подршку организацији вечерашње манифестације пружио је и начелник општине Котор Варош Зденко Сакан.

Успјешни млади људи су најбољи амбасадори наше општине, а поготово они који показују приврженост и жељу да промовишу властите резултате и град у разним друштвеним областима“, истакао је Сакан и додао да очекује да ова манифестација постане традиционална.

DSCN9037

У забавном дијелу програма наступили су малишани из Центра за породицу „Кућа радости“.