Млади изабрали хероје града


КОТОР ВАРОШ, 10. ЈУЛА – У Котор Варошу је синоћ, на другој конвенцији младих, изабрано седам хероја града који су остварили запажене резултате у разним областима живота.

Хероји су, на основу одлуке стручног жирија, хуманисти Дејан Новић, Милан Марић и Немања Пејаковић, ученик генерације Средошколског центра „Никола Тесла“ Ивана Прпић, спортисти Драган Станковић и Милан Гајанин и здравствени радник Данијел Башић.

Ivana Prpić

Плакете и пригодне поклоне награђенима је уручио предсједник Удружења “Херој” Ђорђе Бојић, који је истакао да су ови људи постигли одличне резултате у областима образовања, здравства, спорта и хуманости.

Млади су снага и непресушан потенцијал. Желимо да на овај начин скренемо пажњу наше локалне заједнице на успјешне младе људе и њихове резултате“, нагласио је Бојић.

Организацију ове манифестације подржао је и начелник општине Котор Варош Зденко Сакан, који је рекао да су успјешни млади људи најбољи амбасадори ове локалне заједнице, а поготово они који показују приврженост и жељу да промовишу властите резултате и општину у разним друштвеним областима.

Milan Gajanin

Друга Конвенција младих је одржана под покровитељством Фондације “Мозаик” у оквиру омладинских пројеката, те уз подршку општине Котор Варош и Центра за културу, спорт и информисање.