Млади изабрали хероје града

Млади изабрали хероје града


КОТОР ВАРОШ, 11. ЈУНА – У Котор Варошу је синоћ, на трећој конвенцији младих, изабрано пет хероја града који су остварили запажене резултате у разним областима живота.

Хероји су, на основу одлуке стручног жирија, атлетичарка Бранка Јотановић, бициклиста Сергеј Максимовић, сценариста и глумица Милица Каламанда, ученица Габриела Бабић и магистар права Станко Тепић.

Плакете и пригодне поклоне награђенима је уручио предсједник Удружења “Херој” Ђорђе Бојић, који је истакао да су ови људи постигли одличне резултате у областима културе, умјетности, спорта, образовања и науке.

Млади су снага и непресушан потенцијал. Желимо да на овај начин скренемо пажњу наше локалне заједнице на успјешне младе људе и њихове резултате“, нагласио је Бојић.

Организацију ове традиционалне манифестације подржао је и начелник општине Котор Варош Зденко Сакан, који је рекао да су успјешни млади људи најбољи амбасадори ове локалне заједнице, а поготово они који показују приврженост и жељу да промовишу властите резултате и општину у разним друштвеним областима.

Након додјеле плакета и признања услиједила је драмска представа под називом “Биће”, коју су извели талентовани глумци из которварошког аматерског позоришта “Јован Стерија Поповић”.