Награде за најљепша писма Дједа Мразу


КОТОР ВАРОШ, 26. ДЕЦЕМБРА – Ученица другог разреда Основне школе “Свети Сава” из Котор Вароша Сара Раљић написала је најљепше писмо Дједа Мразу у оквиру традиционалне активности “Конкурс-писмо Дједа Мразу”, коју организује Центар за културу, спорт и информисање уз подршку Министарства породице, омладине и спорта Републике Српске.

Писмо сам написала у облику приче јер веома волим да пишем, а срећна сам што ми је управо Дјед Мраз уручио награду“, рекла је Сара.

Друго мјесто припало је ученици Основне школе “Свети Сава” Еми Марковић, док су треће мјесто подијелили Санел Памић из централне Основне школе и Лука Петрушић из подручне Основне школе у Забрђу.

DSCN9546

У конкуренцији групних радова награда за прво мјесто припала је ученицима Основне школе “Свети Сава” из Котор Вароша, други су били малишани из Основне школе “Петар Петровић Његош” из Масловара, а трећепласирани су ученици Основне школе “Петар Кочић” из Шипрага.

Награде и дипломе уручене су на традиционалној “Великој новогодишњој журци” са Дједа Мразом, коју је организовао Центар за културу, спорт и информисање, уз покровитељство општине Котор Варош.

Директор которварошког Центра за културу Драган Зељковић истакао је да је ово традиционална новогодишња активност намијењена најмлађима.

Циљ нам је да малишане обрадујемо, али и подстакнемо да покажу љубав према писању, те омогућимо да и даље вјерују у Дједа Мраза“, нагласио је Зељковић и додао да је подијељено 350 пакетића малишанима из Дјечијег вртића “Лариса Шугић” и првачићима.

DSCN9548

У забавном дијелу програма наступили су малишани из Дјечијег вртића и ритмичка секција Основне школе “Свети Сава”.