Наредба начелника општине


КОТОР ВАРОШ, 5. МАРТА – На приједлог Општинског штаба за ванредне ситуације начелник општине Котор Варош Зденко Сакан је донио Наредбу о регулисању рада угоститељских, трговинских и других објеката на подручју општине Котор Варош.

Ради провођења превентивних мјера заштите и спасавања становника у сузбијању ширења ризика од опасности и посљедица од вируса корона забрањује се рад до 11.03.2021. године сљедећим објектима: фитнес центрима (фитнес, боди-билдинг, теретане и слично) и организација и извођење музике уживо у угоститељским објектима за смјештај, исхрану и пиће.

Остали објекти настављају да раде у складу са Закључком о спровођењу мјера за реаговање на појаву болести изазване вирусом корона у Републици Српској (број 69-1/21 од 04.03.2021. године).

До 11. марта забрањује се организовање рекреативне активности, тренажних процеса и такмичарске активности спортских организација и спортиста свих узраста, осим професионалних спортских активности укључујући и тренажни процес истих.

Задужује се Одсјек за инспеккције и комуналну полицију да у провођењу ове наредбе обезбиједи поштовање исте од стране горе наведених субјеката.