Настављена санација магистралног пута кроз Котор Варош


КОТОР ВАРОШ, 28. МАЈА – У Котор Варошу је почела друга фаза санације дијела магистралног пута Бањалука-Теслић.

Ријеч је о дионици у Улици цара Душана од Бироа за запошљавање до скретања ка Средњошколском центру “Никола Тесла”.

2

Директор Јавног предузећа “Путеви Републике Српске” Милан Дакић рекао је да су све процедуре за реконструкцију магистралног пута, који пролази кроз градско подручје Котор Вароша, завршене у рекордном року.

Обје коловозне траке ширине 7,5 метара ће бити пресвучене новим асфалтом, чиме ће овај дио магистралног пута постати функционалнији и сигурнији за учеснике у саобраћају“, истакао је Дакић и додао да је у прошлој години завршена прва фаза радова на дионици од насеља Чепак до Бироа за запошљавање.

3

Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан захвалио је Дакићу на исказаној подршци, истичући да ће реализација овог пројекта допринијети ефикаснијем одвијању саобраћаја и развоју ове локалне заједнице.

Општина Котор Варош у континуитету има значајну подршку Министарства саобраћаја и веза Републике Српске, а искрено се надамо да ће бити настављено инфраструктурно улагање у нашу локалну заједницу и реконструкција путева“, нагласио је Сакан.

4

Извођач радова је предузеће “Нискоградња” из Лакташа, а инвеститор је Јавно предузеће “Путеви Републике Српске” у оквиру редовног одржавања и заштите мреже магистралних и регионалних путева.