Начелник Сакан обишао градилиште на Новом Насељу


КОТОР ВАРОШ, 8. АВГУСТА – Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан обишао је градилиште на Новом Насељу гдје су у току радови на асфалтирању Улице патријарха Павла.

DSCN6942

Начелник Сакан је истакао да је укупна вриједност радова 310.000 КМ, а дужина улице која ће бити асфалтирана износи 370 метара.

Иако је предвиђени рок за завршетак радова 90 дана од дана увођења извођача радова у посао, постоји могућност да се тај рок незнатно продужи због објективних околности. Проблем представљају инсталације, као и стубови који нису били на вријеме помјерени, али искрено се надам да ће се то ријешити у што скорије вријеме“, рекао је Сакан и додао да ће осим постављања новог асфалта и тротоара бити трајно ријешен и проблем оборинске канализације.

Извођач радова је Грађевинско предузеће „Планум“ из Теслића, а средства за ову намјену су обезбијеђена по Одлуци о кредитном задужењу у Програму хитног опоравка од поплава.

По ријечима Милоша Ждрње, шефа градилишта, радови су успорени због чињенице да су поједине бандере сломљене и нису извађене, тако да су остали темељи у рововима у којима се поставља оборинска канализација.

Још увијек смо у првој фази радова и постављања цијеви за оборинску канализацију због наведених проблема, а упоредо радимо преклопе преко саобраћајнице. У наредном периоду ћемо вршити замјену материјала на комплетној саобраћајници, као и изградњу малих и великих ивичњака“, истакао је Ждрња.

Улица патријарха Павла на Новом Насељу је једна од најфреквентнијих улица којом гравитира велики број становника.

Цијели пројекат је финансиран из кредита Свјетске банке, а општина Котор Варош има обавезу враћања кредита као потписник уговора о подкредиту са Министарством финансија РС.