Начелник Сакан посјетио новосадски „Сајам завичаја”

Начелник Сакан посјетио новосадски „Сајам завичаја”


КОТОР ВАРОШ, 13. ФЕБРУАРА – У Новом Саду је протеклог викенда одржан пети „Сајам завичаја”, традиционална манифестација која окупља Србе из читавог региона.

Вриједности свога краја представило је више од 160 излагача из Србије, Босне и Херцеговине, Мађарске, Хрватске и Црне Горе, а међу излагачима је било и Завичајно удружење „Крушево Брдо“.

1

Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан и његов замјеник Младен Тривуновић посјетили су штанд наших земљака, који су и овај пут промовисали привредни, културни и туристички потенцијал Крушева Брда, одлучно чувајући традицију од заборава.

Сакан је нагласио да је неопходно очување обичаја и традиције пренијети на младе, с обзиром да на њима свијет остаје.

Циљ сајма је био да окупи, повеже и ојача заједнички рад институција, организација, завичајних и сродних удружења из Србије и региона. Са завичајним удружењем из Крушева Брда, које је на вјеродостојан начин представило обичаје и културу овог краја, општинско руководство има врло коректну сарадњу и од срца им желим да наставе са успјешним радом“, поручио је Сакан.

3

Организатор догађаја био је Фонд за избегла, расељена лица и за сарадњу са Србима у региону, под покровитељством покрајинске владе.