Најбољи Драган Станковић и Сара Марић


КОТОР ВАРОШ, 6. ФЕБРУАРА – Најбољи спортиста општине Котор Варош у прошлој години је члан Шаховског клуба “Котор Варош” Драган Станковић, а најбоља спортисткиња џудисткиња Сара Марић, саопштено је на 26. манифестацији “Избор најбољих спортиста Котор Вароша”.

Станковић је вицешампион Републике Српске и трећи у БиХ у категорији до 18 година, а у прошлој години је освојио 13 златних медаља на бројним међународним турнирима, захваљујући чему је дошао на корак до титуле ФИДЕ мајстора.

DSC_2361

Сара Марић је освајањем бронзане медаље на Балканском првенству у Зворнику остварила највећи успјех у својој досадашњој каријери. Шампионка је Републикие Српске за кадеткиње у категорији преко 70 килограма и вицешампионка БиХ у кадетској, јуниорској и конкуренцији млађих сениорки.

Као најбољи спортски колективи проглашени су Џудо клуб “Котор Варош” у мушкој и Одбојкашки клуб “Котор Варош” у женској конкуренцији.

DSC_2321

Најперспективнији спортисти Котор Вароша су каратиста Милан Гајанин и џудисткиња Ања Смиљић.

Најбољи тренер у прошлој години био је Драган Зељковић из Одбојкашког клуба “Котор Варош”, а посебно признање је додијељено тренеру Карате клуба “Ипон” Љубимку Кузмићу.

Награђени су и ученици основних и средњих школа који су остварили запажене резултате на такмичењима у оквиру Малих олимпијских игара.

DSC_2332

Награда за најбољег амбасадора спорта у прошлој години уручена је бициклисти Давору Тубићу, а власницима предузећа “Превоз Голуб” и “Жекс турс” су уручена посебна признања за пружену подршку спортским колективима са подручја општине.

Награде најуспјешнијим спортистима уручио је начелник Котор Вароша Зденко Сакан, који је истакао да су спортисти и спортски радници најбољи амбасадори ове општине.

DSC_2340

Котор Варош је поносан на своје спортисте и спортске раднике који су своју општину представљали на најбољи могући начин. Као начелник могу обећати да ћемо наставити да пружамо подршку спортистима и спортским колективима како би им обезбиједили што боље услове за рад, али и друге видове помоћи за врхунске и перспективне спортисте“, рекао је Сакан.

Манифестацију “Избор најбољих спортиста Котор Вароша” организовали су општинска управа и которварошки Центар за културу, спорт и информисање.

DSC_2325