Најбољи спортисти Драган Станковић и Ивана Вучановић


КОТОР ВАРОШ, 12. ФЕБРУАРА – Најбољи спортиста општине Котор Варош у прошлој години је члан Шаховског клуба “Котор Варош” Драган Станковић, а најбоља спортисткиња одбојкашица Ивана Вучановић, саопштено је синоћ на 28. манифестацији “Избор најбољих спортиста Котор Вароша”.

Станковић је у протеклој години наступио на 16 турнира и четири лиге широм региона, а са свих 16 такмичења се вратио са наградом. У омладинској конкуренцији је шампион Републике Српске и БиХ. Остварио је пласман на Свјетско првенство, које је отказано због пандемије вируса корона. На једном од најјачих међународних турнира у региону “Лука Шипраге” освојио је награду за десето мјесто и титулу најбољег омладинца у конкуренцији 149 играча из седам земаља.

Ивана Вучановић је најбоља играчица Одбојкашког клуба “Котор Варош”. У прошлој години је са својим саиграчицама остварила 28 побједа у 33 наступа. Са 21 поеном по мечу одскаче и најзаслужнија је што је након првог дијела сезоне екипа на врху друголигашког каравана Републике Српске.

Najbolji sportisti 1

Као најбољи спортски колективи проглашени су кадети Џудо клуба “Котор Варош”, а њихов тренер Сејдо Татар је понио епитет најуспјешнијег тренера у 2021. години.

Најперспективнији спортисти Котор Вароша су каратиста Ђорђе Смиљић и стонотенисерка Марија Панић.

Награђени су и најбољи млади спортисти општине Котор Варош, а у овој конкуренцији су неприкосновене џудисткиња Ања Смиљић и каратиста Милан Гајанин.

Najbolji mladi sportisti

Награда за најбољег амбасадора спорта у прошлој години уручена је фудбалеру бањалучког Борца Обрену Цвијановићу.

Награде најуспјешнијим спортистима уручио је начелник Котор Вароша Зденко Сакан, који је истакао да су спортисти и спортски радници најбољи амбасадори ове општине.

Котор Варош је поносан на своје спортисте и спортске раднике који су своју општину представљали на најбољи могући начин. Као начелник могу обећати да ћемо наставити да пружамо подршку спортистима и спортским колективима како би им обезбиједили што боље услове за рад, али и друге видове помоћи за врхунске и перспективне спортисте“, рекао је Сакан.

Najuspjesniji trener

Манифестацију “Избор најбољих спортиста Котор Вароша” организовали су општинска управа и которварошки Центар за културу, спорт и информисање.