Неопходно извршити класификацију јавних површина

Неопходно извршити класификацију јавних површина


КОТОР ВАРОШ, 29. ЈАНУАРА – На данашњем састанку представника општине Котор Варош и Комуналног предузећа „Бобас“ закључено је да је неопходно припремити преглед локација за чишћење и одржавање, те их класификовати по приоритетима.

Вршилац дужности начелника Одјељења за стамбено – комуналне послове Далиборка Каламанда је истакла да је у првом тромјесечју плана рада Скупштине општине Котор Варош планирано усвајање Програма чишћења и оджавања јавних површина на подручју мјесних заједница за 2021. годину и Програма чишћења и одржавања јавних асфалтних и зелених површина са прикупљањем и одвозом смећа и обнављањем зелених јавних површина на градском подручју општине Котор Варош за 2021. годину.

IMG-173f0736a73dac29012457c9432388da-V

Технички директор Комуналног предузећа „Бобас“ Ранко Бунић је истакао да је одржавање по закљученом уговору са Општином вршено у складу са програмима и да није било примједби грађана.

Насељавањем града приоширио се и обухват јавних површина и зато је потребно ажурирати програме по питању локација и у складу са тим планирати средства за ову ставку буџета за наредну годину“, рекао је Бунић.

Учесници састанка су се сложили да је за побољшање Програма чишћења, како би био обухватнији и садржајнији, неопходно извршити класификацију јавних површина, по приоритетима као и дефинисање броја годишњег чишћења и одржавања на подручју града и мјесних заједница.