Обиљежена крсна слава општине


КОTОР ВАРОШ, 31. ОКTОБРА – Општинска управа Котор Вароша успјела је, упркос отежаној финансијској ситуацији, да обезбиједи наставак развојног циклуса и предвиђених инвестиционих улагања, изјавио је данас начелник општине Далибор Вучановић на свечаности поводом крсне славе општине – Светог апостола и јеванђелисте Луке.

DSCN3932

Вучановић је истакао да је у Котор Варошу створен повољан амбијенат за домаће и стране инвестиције, додајући да се број запослених у которварошкој привреди константно повећава.

Приоритет у наредном периоду биће нам отварање нових радних мјеста и изградња потребне инфраструктуре на комплетном општинском подручју”, рекао је Вучановић.

Један од најзначајнијих пројеката који ће бити реализован до краја наредне године је „Санација и реконструкција градске водоводне мреже и проширење канализационе мреже“, чија је вриједност 4 милиона КМ.

Главни циљ пројекта, по ријечима Вучановића, је побољшање и унапређење система водоснабдијевања и одвода отпадних вода, те смањење губитака воде у системима.

Најискреније честитке поводом Крсне славе начелнику Котор Вароша Далибору Вучановићу упутили су предсједник РС Милорад Додик и предсједница Владе РС Жељка Цвијановић, која је изразила увјерење да ће руководство општине наставити да ради на стварању повољног амбијента за живот и рад у циљу достизања највиших стандарда у свим областима друштва на добробит свих њених грађана.

Поводом крсне славе општине, данас је служена литургија у храму Рођења пресвете Богородице, којој је присуствао велики број вјерника, након чега је одржан славски обред.