Обиљежена слава општине

Обиљежена слава општине


КОТОР ВАРОШ, 31. ОКТОБРА – У Храму Рођења Пресвете Богородице у Котор Варошу данас је служена литургија поводом крсне славе општине – Светог апостола и јеванђелисте Луке, након чега је обављен славски обред.

Начелник Зденко Сакан рекао је да је ова локална заједница један од ослонаца привредног развоја регије, али и цијеле Републике Српске.

Liturgija 1

Сакан је истакао да је у протеклих годину дана, упркос пандемији вируса корона, реализован велики број значајних пројеката.

У потпуности смо уредили Дом здравља “Свети Пантелејмон” и комплетан круг око ове установе, изградили смо нови објекат општинске управе, који се простире на површини од 2.360 метара квадратних, извршена је модернизација и санација локалних путева на више локација, завршени су радови на изградњи водовода према Забрђу, а у завршној фази је изградња канализационе мреже на Рипишту“, нагласио је Сакан.

Liturgija 2

Општинска управа успјела да обезбиједи повољан амбијент за домаће и стране инвеститоре, уз стално повећање броја запослених у привреди.

Пословни и привредни амбијент су гаранција будућег развоја општине и на том плану ћемо пружити подршку свима који желе инвестирати у нашу општину. Уређењем главне улице дефинисаћемо урбану слику градског језгра, наставићемо са модернизацијом локалне путне мреже, а постављањем ЛЕД расвјете општина Котор Варош ће се сврстати у ред модернијих локалних заједница“, поручио је Сакан и додао да је епидемија вируса корона оставила посљедице на функционисање општине.

Načelnik Sakan

Он је честитао крсну славу општине свим становницима уз жељу да, поштујући и уважавајући једни друге и мјере заштите у спречавању вируса корона, заједнички раде за добробит општине.