Обиљежен Дан бораца Републике Српске


КОТОР ВАРОШ, 14. ФЕБРУАРА – Полагањем цвијећа и прислуживањем свијећа на централном Спомен-обиљежју, у општини Котор Варош данас је обиљежен Дан бораца одбрамбено-отаџбинског рата и Дан Борачке организације Републике Српске.

Цвијеће су положили представници општинске Борачке организације и делегација општине Котор Варош.

Архијерејски намјесник которварошки Миленко Нарић служио је помен за погинуле борце Војске Републике Српске.

Parastos Milenko Narić

Он је одао захвалност погинулим борцима, истичући да се бол и туга породица не може умањити, али да сјећање на њих треба да остане трајно.

Предсједник општинске Борачке организације Миладин Савановић изјавио је да је ово дан сјећања и евоцирања успомена на пут которварошких ратних јединица и сабораца који су уградили своје животе у темеље Републике Српске.

Вожд Карађорђе је био симбол храбрости и слободе, који нам је и у протеклом одбрамбено-отаџбинском рату уливао снагу, вољу и жељу да одбранимо Републику Српску“, рекао је Савановић и додао да је 305 бораца положило живот за одбрану Котор Вароша.

Predsjednik Boračke Miladin Savanović

Он је честитао празник и истакао да је 14. фебруар један од најзначајнијих датума у историји српског народа.

Савановић је навео да Република Српска и општина Котор Варош улажу максимум напора да помогну борачким категоријама, али да то сигурно није у оној мјери колико захтјева добијају.

У одбрамбено-отаџбинском рату 1992-1995. године био је ангажован 215.671 припадник Војске Републике Српске, а њих 23.184 положила су животе за Српску.

Načelnik i zamjenik načelnika