Обиљежен дан Которварошке бригаде војске Републике Српске


КОТОР ВАРОШ, 11. ЈУНА – У Котор Варошу је данас на централном спомен-обиљежју служен парастос погинулим припадницима Которварошке бригаде Војске Републике Српске у оквиру обиљежавања 11. јуна – Дана ове бригаде.

Delegacija Boracke organizacije
Предсједник општинске Борачке организације Госто Тривуновић подсјетио је да је 305 бораца са подручја которварошке општине дало животе за стварање Републике Српске и да се њихова жртва никада не смије заборавити.

Поносни смо на ратни пут Которварошке бригаде, која је дала немјерљив допринос стварању Републике Српске“, истакао је Тривуновић.
Тривуновић је позвао представнике српског народа у политичком животу на јединство, јер само тако се може сачувати оно што је крвљу стечено у отаџбинском рату, а то је Република Српска.
Начелник Котор Вароша Далибор Вучановић поручио је да становници те општине треба да буду поносни на војнички пут Которварошке бригаде, која се храбро супротставила непријатељу и чврсто стајала на бранику отаџбине.
Обавеза свих нас је да чувамо оно што су српски борци у рату створили исписујући својом крвљу границе Републике Српске“, нагласио је Вучановић.
Вучановић је додао да ће општинска управа и у наредном периоду помагати породице погинулих бораца и ратне војне инвалиде.
Полагању вијенаца на централно спомен-обиљежје присуствовале су делегације Борачке организације и општинске управе, као и представници породица погинулих бораца.