Обиљежен „Дан отворених врата“

Обиљежен „Дан отворених врата“


КОТОР ВАРОШ, 9. ОКТОБРА – У вртићу “Лариса Шугић” у Котор Варошу данас је одржана манифестација Дан отворених врата током које су родитељи са дјецом учествовали у креативним радионицама, спортским такмичењима, играма и плесу.

DSCN3898

Вршилац дужности директора вртића Санела Микић рекла је да је у данашњим активностима учествовало преко 100 малишана предшколаца, који су у присуству својих родитеља показали одређене вјештине и такмичарски дух у сликарској радионици, рецитаторском такмичењу и играма без граница.
Обиљежавање мјесеца дјетета, како смо назвали мјесец октобар, уприличили смо за све вртићке групе у нашим просторијама како би малишани и њихови родитељи осјетили вртићко и породично окружење“, истакла је Микићева и додала да су током ове манифестације родитељи имали прилику да виде како изгледа један дан у вртићу и да се упознају са васпитно-образовним радом.
Она је додала да је развој повјерења дјетета предшколске доби у одрасле особе које га окружују и пружање искустава у којима се дијете осјећа сигурно, важан дио његовог одрастања, а добра сарадња родитеља и вртића одлична су основа за успостављање осјећаја сигурности.
У оквиру обиљежавања Недјеље дјетета малишани из вртића „Лариса Шугић“су посјетили општинску управу, Градску библиотеку, Центар за културу, спорт и информисање, а током излета у Бања Луку посјетили су тврђвау Кастел и Дјечије позориште Републике Српске.