Обиљежен Никољдан у дјечијем вртићу


КОTОР ВАРОШ, 19. ДЕЦЕМБРА  – Малишани которварошког Дјечијег вртића “Лариса Шугић” су, поводом славе ове установе Никољдана, са васпитачима присуствовали освештању кољива у Храму Рођења пресвете Богородице.

naslovan1

Свештеник Живко Илић је заједно са малишанима и њиховим васпитачицама обавио обред освећења славског колача и жита, а затим је уручио пригодне пакетиће за 105 полазника ове установе.

“Драга дјечице, нека вам ваша крсна слава буде на радост, да будете добра дјеца која ће ако Бог да бити добри ђаци када изађете из ове Установе, али оно што је најважније је да постанете добри људи јер се као мали учимо добру”, истакао је свештеник Илић.

Директорка ЈУ Дјечији вртић “Лариса Шугић” Санела Микић нам је рекла да одлична сарадња са свештенством даје подстрек свим запосленим у овој установи да у овим свечарским данима исходују васпитно образовне активности везане за традицију и обичаје, како би на прави начин малишанима приближили православну вјеру.

Захваљујући преданом раду васпитачица у свим вртићким групама се уче славски обичаји, проширују знања о вјери и традицији, а Никољдан је прилика да покажу шта су то научили током године.

Обиљежавање крсне славе је настављено у просторијама вртића уз богату посну трпезу, а претходно су се малишани помолили свом заштитнику и захвалили му се на даровима које су добили.