Обиљежен почетак недјеље борбе против туберкулозе


КОТОР ВАРОШ, 15. СЕПТЕМБРА – Продајом маркица Црвеног крста и подјелом промотивног материјала о борби против туберкулозе, у Котор Варошусу данас млади црвенокрсташи обиљежили почетак Недјеље борбе против туберкулозе, која ће трајати до 21. септембра.

CK 1

Секретар општинске организације Црвеног крста Борислав Брборовић је истакао да ће прикупљена средства бити усмјерене за набавку хране за најсиромашније суграђане.
Недјеља ће бити обиљежена низом активности које ће допринијети подизању свијести становништва о значају борбе против туберкулозе, те посјетом обољелима “, рекао је Брборовић.
У амфитеатру Средњошколског центра наредне седмице биће одржано предавање за ученике о превенцији оболијевања од туберкулозе и начинима њеног лијечења.
Стручним предавањима и осталим активностима желимо упознати средњошколце о овој болести и да им укажемо да није срамота имати туберкулозу, те да је она изљечива“, закључио је Брборовић.
Од 14. до 21. септембра, у поштанском саобраћају у продаји је доплатна поштанска марка од које је приход намијењен обољелима од туберкулозе.
Недјеља борбе против туберкулозе и осталих плућних болести се у календару активности Црвеног крста сврстава у једну од најзначајних и најстаријих кампања Организације.