Обнова кућа за десет повратничких породица


КОТОР ВАРОШ, 24. АПРИЛ – Федерално министарство за избјегла и расељена лица ће додијелити грађевински материјал за десет повратничких породица у Котор Варошу, које су на основу јавног позива добиле донацију за обнову индивудуалних стамбених објеката, укупне вриједности 117.500 КМ.

Ugovori 2

У кабинету начелника општине Котор Варош су потписани трипартитни уговори, а општина Котор Варош је обезбиједила неопходну докуменатцију за реализацију ове донације.

Донирани грађевински материјал ће послужити корисницима за проширење или потпуну изградњу њихових домова. Заприлими смо велики број апликација из ове општине, што говори о вољи за повратком у ову локалну заједницу. Значајан број њих смо реализовали, што ћемо чинити и у наредном периоду, а у складу са исказаним потребама повратника“, поручили су из федералног министарства за избјегла и расељена лица и додали да су до сада подијелили више од 80 пакета грађевинског материјала у Котор Варошу.

Начелник Котор Вароша Зденко Сакан нагласио је да ће релизацијом овог пројекта значајно бити побољшани услови живота повратника на подручју општине.

Након што смо заједнички реализовали привредне и инфраструктурне пројекте наставили смо са успјешном мисијом повратка расељених особа, што ћемо чинити и у наредном периоду“, рекао је Сакан.

Ugovori 3

Један од корисника помоћи је и Суад Летић, који се захвалио на донацији и истакао ће му помоћ добро доћи за обнову стамбене јединице, а у циљу побољшања услова становања.