Обнова кућа за 12 повратничких породица


КОТОР ВАРОШ, 31. ЈУЛА – Министар расељених особа и избјеглица у Влади Федерације БиХ Един Рамић и начелник општине Котор Варош Зденко Сакан потписали су данас уговоре са дванаест повратничких породица којима ће бити додијељен неопходан грађевински материјал за изградњу и реконструкцију стамбених објеката.

Министар Рамић је истакао да је ово само један у низу пројеката који се реализује у општини Котор Варош.

Донирани грађевински материјал ће послужити корисницима за проширење или потпуну изградњу њихових домова. Запримили смо велики број апликација из ове општине, што указује да воља за повратком у которварошку долину још увијек постоји“, поручио је Рамић.

Povratnici 2

Начелник Котор Вароша Зденко Сакан је нагласио да ће се релизацијом овог пројекта значајно побољшати услови живота повратника на подручју општине.

Након што смо заједнички реализовали привредне и инфраструктурне пројекте наставили смо са успјешном мисијом повратка расељених особа, што ћемо чинити и у наредном периоду“, рекао је Сакан.

Povratnici 5

Аднан Опакић се у име свих корисника захвалио на пруженој помоћи у грађевинском материјалу.

Ова помоћ нам је од велике користи за доградњу наше куће јер нас у домаћинству живи шест чланова и да ћемо након проширења куће имати боље услове за становање“, поручио је Опакић.

Укупна вриједност донираног грађевинског материјала износи 148.000 КМ.

Povratnici 3