Одборници поново бирали предсједника скупштине

Одборници поново бирали предсједника скупштине


КОТОР ВАРОШ, 17. МАРТА – Одборници СО Котор Варош су на данашњем наставку 27. редовне сједнице разријешили Енису Божичковић (СНСД) са мјеста предсједника локалног парламента и на то мјесто именовали Ибрахима Палића (СДА).

DSCN4397

У новембру 2014. године скупштинска већина (СДС-ПДП-СДА) је разријешила дотадашњу предсједницу Енису Божичковић, која је покренула спор код Окружног суда и исти је донио одлуку о поништењу рјешења о њеном разрјешењу.

Скупштинска већина је данас поново донијела одлуку о њеном разрјешењу, а куриозитет данашње сједнице је да ју је водио потпредсједник Младен Тривуновић у присуству два актуелна предсједника.

СДС је смијенио своје кадрове у ЈУ Дјечији вртић „Лариса Шугић“, ЈУ „Центар за културу, спорт и информисање“ и Одјељењу за општу управу. Уз подршку коалиционих партнера ПДП-а и СДА за новог вршиоца дужности начелника Одјељења за општу управу умјесто Милијане Гавранић именован је Славен Момић, за в.д. директора Дјечијег вртића је постављен је Младен Тепић умјесто Санеле Микић, док је Драган Зељковић замијенио Весну Нарић на позицији вршиоца дужности директора ЈУ „Центар за културу, спорт и информисање“.

Донијета је одлука о изградњи малих хидроелектрана инсталисане снаге до 250 кW, уколико не утичу негативно на животну средину и природна добра.

Одборници су усвојили програме санације и одржавања локалних и некатегорисаних путева, чишћења и одржавања јавних површина на подручју мјесних заједница, те чишћења и одржавања јавних асфалтних и зелених површина са прикупљањем и одвозом смећа и обнављањем зелених јавних површина на подручју општине за 2016. годину.

Већином гласова усвојен је план капиталних инвестиција за 2016. годину, а из буџета општине је планирано да се за спортске организације у овој години издвоји 80.000 КМ.

Након преласка три одборника СНСД-а (Слађана Шубара, Бране Трифковић, Гојко Вученовић) у редове ДНС-а, функцију предсједника клуба одборника Савеза независних социјалдемократа је преузео Бранко Понорац.